Glutenvrije lamsburgers met gorgonzola
Ingredienten voor overheerlijke burgers:
Relish:
- 120 ml ingelegde kersen (ongeveer 20),ontpit
- 100 gr cherry tomaten
- 3 el verse peterselie
- 2 el gepelde pistachenoten (het liefst geroosterd en ongezouten)
zout en peper naar smaakBurger:
- 4 burgerbroodjes maanzaad (Traindevie)
- 350 gr gemalen lamsvlees
- 60 gr verkruimelde gorgonzola
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 el balsamico
- 2 tl verse oregano
- 2 laurierblaadjes
- 1/4 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- olijfolie
- boter
- verse rucola
- Griekse Yoghurt
Bereiding:
- Doe de kersen, tomaten, peterselie en pistachenoten in de kom van een keukenmachine. Pulse dit 2-3 keer tot alles fijngehakt is (niet gepureerd). Breng op smaak met peper en zout. Koel tot klaar voor gebruik.
- Doe het lamsvlees, gorgonzola, sjalot, knoflook, balsamico, oregano, kaneel, zout en peper in een grote kom en meng dit voorzichtig met je handen. Verdeel dit mengsel in vieren. Vorm er platte bolletjes van die iets groter zijn dan de diameter van je broodjes (ze krimpen als je ze bakt) en leg ze de bakplaat.
- Verwarm een grote zware of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur voor en doe er olijfolie in. Leg de burgers vervolgens in de pan en bak gedurende 3 tot 4 minuten per kant.
- Snijd ondertussen de broodjes open en smeer in met boter. Rooster de broodjes in een broodrooster.
- 5. Leg de burgers op de broodjes. Doe daar een lepel kersensaus en een klodder Griekse yoghurt (indien gewenst) op. Bestrooi vervolgens met de rucola.
- Eet smakelijk!
Glutenvrije producten
Ontdek ons volledig assortiment aan gluten- en/of lactosevrije broodjes in onze webshop.
Deze gerechten worden samengesteld en bereid door love and olive oil voor meer glutenvrije recepten kan je steeds een kijkje nemen op hun website!
Smakelijk!