Glutenvrije pizza met mozzarella, champignon en olijven
Ingredienten voor de pizza:
- 200g universele bakmix GV/LV/MV van Traindevie
- 200ml lauwwarme melk
- 25ml olijfolie
- 15g verse gist of 7g gedroogde gist
Ingredienten voor de topping:
- 1 bol buffel mozzarella
- 100g champignon schijfjes
- 75ml tomaten passata
- 25g zwarte olijven
- Oregano
- Bascilicum
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 240°C
- Neem 200g universele bakmix en voeg 120 ml lauwwarme melk, 25ml olijfolie en 15g verse gist of 7g gedroogde gist toe.
- Mix het beslag met deeghaken. Verdeel in twee ballen, wikkel ze in plastic en laat ze 20 minuten rijzen.
- Bak de champignons enkele minuten in de pan en voeg de laatste paar minuten de tomaatjes toe.
- Rol ze vervolgens met een deegroller uit op een met bloem bestoven bloembord.
- Vet de pizzabakvorm in met wat olijfolie of bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg de pizzabodem erop.
- Verdeel de tomaten passata over de pizzabodem met de achterkant van een lepel.
- Snijd de mozzarella in plakjes. Laat de champignons goed uitlekken en spoel ze af met water.
- Verdeel de mozzarella en de champignons over de pizza. Bestrooi daarna met oregano, basilicum, peper en zout
- Bak de pizza voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.Bak de pizza voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Glutenvrije producten
Ontdek ons volledig assortiment aan gluten- en/of lactosevrije bakmixen en producten in onze webshop.
Dit gerecht wordt samengesteld en bereid door Karlijnskitchen. Neem zeker een kijkje op op haar website en Instagram voor meer glutenvrije recepten.
Smakelijk!