fbpx

Glutenvrije pizza met mozzarella, champignon en olijven

glutenvrije pizza met mozzarella en olijven

*Foto Karlijnskitchen

Ingredienten voor de pizza:

Ingredienten voor de topping:

  • 1 bol buffel mozzarella 
  • 100g champignon schijfjes
  • 75ml tomaten passata
  • 25g zwarte olijven
  • Oregano
  • Bascilicum
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 240°C
  • Neem 200g universele bakmix en voeg 120 ml lauwwarme melk, 25ml olijfolie en 15g verse gist of 7g gedroogde gist toe.
  • Mix het beslag met deeghaken. Verdeel in twee ballen, wikkel ze in plastic en laat ze 20 minuten rijzen.
  • Bak de champignons enkele minuten in de pan en voeg de laatste paar minuten de tomaatjes toe.
  • Rol ze vervolgens met een deegroller uit op een met bloem bestoven bloembord.
  • Vet de pizzabakvorm in met wat olijfolie of bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg de pizzabodem erop.
  • Verdeel de tomaten passata over de pizzabodem met de achterkant van een lepel.
  • Snijd de mozzarella in plakjes. Laat de champignons goed uitlekken en spoel ze af met water.
  • Verdeel de mozzarella en de champignons over de pizza. Bestrooi daarna met oregano, basilicum, peper en zout
  • Bak de pizza voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.Bak de pizza voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!

Glutenvrije producten

Ontdek ons volledig assortiment aan gluten- en/of lactosevrije bakmixen en producten in onze webshop.

Dit gerecht wordt samengesteld en bereid door Karlijnskitchen. Neem zeker een kijkje op op haar website en Instagram voor meer glutenvrije recepten.

Smakelijk!

Bestellen voor het einde van de countdown = je producten afhalen op het eerstvolgende afhaalmoment! Countdown

Minimum bestelbedrag = € 30
Gratis levering aan huis vanaf € 50
Gratis levering in afhaalpunt vanaf € 50