Glutenvrije wortelsoep met honing croutons
Ingredienten voor overheerlijke burgers:
Ingredienten wortelsoep:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 1000g winter penen
- 1/2 el ras el hanout kruiden
- 1 el groente bouillon poeder
- 1000 ml water
- zout/peper
Honing knoflook croutons
- 4 glutenvrije boterhammen (Traindevie)
- Klontje gezouten boter
- 1 teen knoflook
- 2 el honing
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
Topping geitenkaas
- Geitenkaas
- Rode pepper
- Verse bieslook
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn. Was de wortels, schil deze en snijd in kleine stukjes.
- Verhit wat olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook en gember voor 2 minuten op laag vuur. Voeg de wortels toe en bak deze rondom glazig.
- Los de bouillon op in heet water en breng het geheel aan de kook. Kook de wortels net zo lang tot ze zacht zijn.
- Pureer daarna de soep met een staafmixer. (Vind je hem te dik voeg dan nog wat water toe)
- Garneer de soep met de geitenkaas, rode peper, verse bieslook en de croutons.
- Eet smakelijk!
Glutenvrije producten
Ontdek ons volledig assortiment aan gluten- en/of lactosevrije broodjes in onze webshop.
Deze gerechten worden samengesteld en bereid door Lislovescooking voor meer glutenvrije recepten kan je steeds een kijkje nemen op haar website!
Smakelijk!