Glutenvrije gerechten aanbieden in jouw horecazaak?

Krijg jij ook steeds vaker klanten met glutenintolerantie over de vloer en wil je hen ook ten volle van hun etentje laten genieten? Glutenvrije gerechten aanbieden in jouw zaak is gemakkelijker dan je denkt. Enkele tips.

Niet toegelaten

  • bloem en zetmeel van tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut, durum en tricitale
  • broodproducten
  • bindmiddelen als deegwaren, couscous, tarwegriesmeel, tarwebloem, bakkersroom, culinaire room
  • gebak zoals taart, koeken, pannenkoeken, muesli, wafels, pizzabodems
  • bereide aardappelen waar paneermeel of bloem in verwerkt is, kroketten, gratin
  • gepaneerde vis of vlees, bereid gehakt, paté, alle verwerkte vleessoorten zonder glutenvrije kruiden
  • couscous, bulgur, seitan
  • bier en dranken die mout bevatten
  • spaghetti-, stoofvlees-, kip-, vis-, satékruiden
  • bouillons

Toegelaten

  • aardappelen met aardappelzetmeel, rijstmeel, gierst, sorghum, teff
  • glutenvrij brood
  • bonen, soja, erwten, boekweit, kasha, quinoa, amaranth, tapioca, maniok, cassave, sago
  • arrowroot, pijlwortel, kuzu, agar, guarpitmeel (E412), johannesbroodpitmeel, carobe (E410), gelatine, xanthaangom (E415), Arabische gom
  • glutenvrij gebak
  • glutenvrije deegwaren (maïs, boekweit, rijst)
  • glutenvrij paneermeel
  • eieren, room, melk, yoghurt, sojamelk, platte kaas
  • vlees en vis (niet gepaneerd of glutenvrij gepaneerd)
  • groenten en fruit
  • olie, boter, margarine
  • confituur, honing, siroop
  • water, koffie, wijn, thee, frisdranken

Een glutenvrije keuken

Wil je 100 % glutenvrije gerechten aanbieden aan je klanten, dan zijn ook de volgende zaken van groot belang:

  • Was altijd je handen alvorens je een glutenvrije maaltijd bereidt.
  • Ga het etiket van al je ingrediënten na op (vetgedrukte) allergenen.
  • Bewaar producten apart, in gesloten verpakking, met duidelijk opschrift.
  • Bak glutenvrij brood nooit in dezelfde oven waarin je gewoon brood bakt.
  • Snijd je glutenvrij brood nooit met hetzelfde mes waarmee je gewoon brood snijdt.
  • Gebruik een aparte, gereinigde snijplank of onderlegger voor glutenvrije producten.
  • Frituur glutenvrije producten en snacks zoals kroketten in een afzonderlijke friteuse.
  • Serveer meerdere broodmandjes: gewoon brood en glutenvrij brood in een apart mandje.

Geef je menukaart een glutenvrije toets

Gewone én glutenvrije gerechten aanbieden op je menukaart, hoe pak je dat nu best aan? Om de service in je keuken en de zaal zo vlot mogelijk te laten verlopen, adviseren we je over een praktische menukaart. Enkele mogelijkheden:

1944
1937

1

Je zet een aantal 100 % glutenvrije gerechten permanent op je menukaart. Bijvoorbeeld balletjes in tomatensaus, bereid met glutenvrij paneermeel.

1961
1956

2

Je biedt voor elk gerecht op je menukaart een volwaardig, glutenvrij alternatief aan. Vul bijvoorbeeld je diepvries met glutenvrij rundsstoofvlees, lasagne of vol-au-vent.

Wil jij je klanten ook glutenvrije gerechten aanbieden?

Strak plan! Wij leveren onze glutenvrije producten ook aan horecazaken en adviseren je indien gewenst over een praktische, glutenvrije menukaart.

Ontdek wat we nog meer voor jou kunnen betekenen

Bestellen voor het einde van de countdown = je producten afhalen op het eerstvolgende afhaalmoment! Countdown

Minimum bestelbedrag = 30.00
Gratis levering aan huis vanaf € 100
Gratis levering in afhaalpunt vanaf € 75