fbpx

Stoofpotje van ree en glutenvrij bier

glutenvrij stoofpotje

Geniet tijdens de Kerstmis en Nieuwjaar van een feestelijke glutenvrije maaltijd.

 Ingredienten voor 4 personen:

Bereiding:

  • Kruid het hertenvlees met peper en zout. Laat een braadpan goed heet worden en korst het vlees aan in de hete boter. Let op dat je dit in een aantal keren aanbakt zodat er niet teveel vlees in een keer in de pan ligt. Dan gaat het vlees niet mooi korsten. Het vlees hoeft niet volledig gaar te zijn, dit gaart verder tijdens et stoven.
  • Schil de ui en snipper fijn. Stoof deze in een pan en bestrooi met glutenvrije bloem. Roer goed onder de ui en voeg het vlees toe.
  • Blus af met het bier en de wildfond en voeg de kruiden toe.
  • Bestrijk de sneetjes glutenvrij brood met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden op de stoofpot. Breng nu aan de kook.
  • Eens het stoofpotje even heeft gekookt, zet het vuur op de laagste stand en plaats een deksel op de pan.
  • Voeg de bruine suiker toe en laat het vlees nu verder garen voor 2u à 2uur en half tot het vlees helemaal gaar en mals is. Hoe langer je de stoofpot laat garen, hoe malser het vlees zal worden.
    Ik verkies er persoonlijk voor om deze de dag voordien te maken dan is die op z’n best.
  • Serveer met witloofsalade en glutenvrije kroketten.

Glutenvrije producten

Ontdek ons volledig kerstassortiment van voorgerecht (hapjes) tot nagerecht (bûches) in onze webshop.

Deze gerechten worden samengesteld en bereid door A pinch of Odelle. voor meer glutenvrije recepten kan je steeds een kijkje nemen op haar website!

Smakelijk!

Bestellen voor het einde van de countdown = je producten afhalen op het eerstvolgende afhaalmoment! Countdown

Minimum bestelbedrag = € 30
Gratis levering aan huis vanaf € 50
Gratis levering in afhaalpunt vanaf € 50