Glutenvrije kerstkoekjes
Op zoek naar een knapperig dessert of een koekje voor bij de koffie? Geniet tijdens de feestdagen van onze verrukkelijke en krokante kerstkoekjes.
Ingredienten voor 15 stuks:
- 300g glutenvrije bloem (Traindevie)
- 200g koude boter
- 100g Zusto (suikervervanger)
- 1 ei
- Aardbeien confituur
- Snuifje zout
Bereiding:
- Weeg de bloem af in een grote mengkom en meng met de suiker en het zout.
- Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.
- Voeg kleine blokjes boter toe in een cirkel rond het ei.
- Kneed nu het deeg zo snel mogelijk zodat deze niet te warm wordt en wikkel het deeg in een bol in plastic folie.
- Laat het deeg rusten voor minimum 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en rol de helft van het deeg open op een met bloem bestuift aanrecht. Rol het deeg open tot een dikte van 4 mm en steek hieruit jouw vormpjes uit 3 verschillende groottes. Maak dat je steeds van het zelfde formaat het zelfde aantal koekjes uitsteekt.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en schuif ze 8 minuten in de oven tot ze lichtgeel zijn gebakken.
- Verwerk ondertussen de andere helft van jouw deeg.
- Laat de koekjes afkoelen en bestrijk met de confituur. Dit gaat het makkelijkste als je de confituur een klein beetje opwarmt.
- Bestrijk de 2 grootste koekjes met confituur en bouw een torentje.
- Werk eventueel af met eetbare glitter om een echte feestelijke touch aan te geven.
Glutenvrije producten
Onze glutenvrije bloem kan je vinden in onze webshop.
Deze gerechten worden samengesteld en bereid door A pinch of Odelle. voor meer glutenvrije recepten kan je steeds een kijkje nemen op haar website!
Smakelijk!